Ramen

Ramen in aluminium of pvc

Kiezen tussen Aluminium of pvc ramen… Niet eenvoudig!

Wij helpen u hier graag mee verder door de voor en nadelen van beide materialen tegen elkaar af te wegen.

Voordelen van aluminium ramen

Duurzaamheid

Goed nieuws voor ons milieu! Aluminium ramen zijn 100% recycleerbaar zodat men van oude aluminium profielen de nieuwste generatie profielen kan maken zonder dat het raam of de deur moet inboeten op vlak van sterkte en kwaliteit.

Slanke strakke en stijlvolle constructies

Aluminium is een erg sterk, licht en strak profiel. Door deze eigenschappen kunnen er bijzonder mooie en eigentijdse constructies verwezenlijkt worden. Ook voor de grotere afmetingen is er geen probleem.

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen zijn makkelijk in onderhoud. Schoonmaken met een sopje kan zeker (geen schurende producten).

Kleur in je leven

Keuze uit alle ral kleuren. Zowel monocolor als bicolor. Glanzend, mat of structuurlak & natuurlijk zeer kleurvast!

Onze aluminium profielen hebben een vlakke buitenzijde waardoor er een neutrale en tijdloze stijl bekomen wordt. Er wordt gewerkt met fijne en onopvallende profielen wat ervoor zorgt dat deze profielen ideaal zijn voor moderne projecten en renovaties

HEBT U RECHT OP PREMIES?

Lees er alles over via de link.

(NIEUW) STEELLOOK

Met de steellook profielen hebben wij de oplossing in huis voor het vervangen van houten en stalen ramen met behoud van uiterlijk, maar met het comfort van aluminium.

 

Woningen en bedrijfspanden die aan een renovatiebeurt toe zijn worden vaak gekenmerkt door slanke, stalen ramen. Deze ramen geven de panden een karakteristieke uitstraling, maar brengen nadrukkelijke beperkingen met zich mee voor wat betreft de isolatiewaarde. Wij hebben echter de oplossing in huis. Ons steellook-systeem biedt dezelfde uitstraling, maar met de isolatiewaarde, functionaliteit en duurzaamheid die bij een hedendaags aluminium raamsysteem past.

 

Het steellook-systeem kan onzichtbaar de plaats innemen van de voorheen gebruikte materialen, niet alleen staal maar ook hout en kunststof kunnen door aluminium worden vervangen. Met alle positieve eigenschappen van dien. Het authentieke karakter van het gebouw wordt niet aangetast, een verhoogde inbraakwerendheid en brandwerendheid wordt mogelijk gemaakt en onderhoud is voortaan praktisch niet meer nodig.

Voordelen van PVC ramen

Budgetvriendelijk

Pvc ramen zijn budgetvriendelijker dan aluminium ramen. Dit is door de goedkopere grondstofprijzen en lagere productiekosten.

Grote Verscheidenheid aan afwerkingen

Pvc ramen zijn verkrijgbaar in een groot aanbod in kleurenfolie’s. Indien gewenst al dan niet met een hout-reliëf. De beglazing ligt ook dieper in het profiel zodat de ramen bijna niet meer te onderscheiden zijn van houten ramen.

Goede isolatie en inbraakveilig

PVC ramen met hebben een zeer goede U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt). Kunststof ramen scoren wat betreft isolatie beter dan aluminium ramen. Kunststof is een betere isolator en geleid minder snel warmte dan aluminium. PVC profielen kunnen worden voorzien van een metalen kern waardoor ze sterker worden en goed presteren als het gaat om inbraakbeveiliging.

Makkelijk in onderhoud

PVC ramen zijn makkelijk in onderhoud. Schoonmaken met een sopje kan zeker (geen schurende producten).

Voor onze pvc ramen en deuren hebben we gekozen voor het beste raamprofielsysteem op de markt!

Energie-efficiëntie tot in de perfectie: het in de kern versterkte raamprofiel uit hightech grondstof RAU-FIPRO®

Op energetisch vlak is GENEO het beste raamprofielsysteem dat momenteel beschikbaar is met een bouwdiepte van 86 millimeter.

 

Wat GENEO bijzonder maakt is de glasvezelversterkte hightech grondstof RAU-FIPRO. Dit maakt het profiel zo sterk dat de anders noodzakelijke staalversterking in 90 % van de toepassingen overbodig wordt. GENEO scoort daardoor zeer hoog voor warmte-isolatie, aangezien er geen door staal veroorzaakte koudebruggen meer voorkomen.

 

Dit raamsysteem combineert de beste eigenschappen voor design en comfort, zonder toegevingen te moeten doen op het vlak van warmte-isolatie.

 

Het is uitermate geschikt voor energiebewust bouwen en passiefhuizen.

Eigenschappen

Dikte: 86 mm / Middendichting

Aantal kamers: 6

Warmte-isolatie: Uf tot 0,86 W/m²K

Grondstof: RAU-FIPRO, rondom geco-extrudeerde buitenlaag in RAU-PVC voor de beste oppervlaktekwaliteit

Geluidsisolatie: tot geluidsisolatieklasse 5 zonder staalversterking, Rw,P = 47 dB, met beglazing Rw = 50 dB

Inbraakwerendheid: tot weerstandsklasse 3, zonder staal tot weerstandsklasse 2

Luchtdoorlaatbaarheid: 4 (EN 12207)

Slagregendichtheid: 9A (EN 12208)

AARZEL NIET EN VRAAG VANDAAG NOG EEN GRATIS OFFERTE AAN!